About us icon

Σχετικά με εμάς

About image>
Η ιστορία μας

Η F.A.S. ιδρύθηκε το 1999 από τον γεωπόνο Μιχαήλ Βασίλειο στη βάση μιας πολύχρονης εμπειρίας στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην σποροπαραγωγή και την έρευνα, ευρείας γκάμας σπόρων μεγάλης καλλιέργειας, όπως σκληρού σίτου, μαλακού σίτου, κριθαριού, βρώμης, τριτικάλε, βίκου, κτηνοτροφικού μπιζελιού, μηδικής, κτηνοτροφικού κουκιού, λούπινου, φακής και ρεβυθιού.

Στόχος της F.A.S. είναι η παραγωγή σπόρων υψηλής ποιότητας που θα ικανοποιούν όλο τον κύκλο της παραγωγικής διαδικασίας. Για την επίτευξη του σκοπού της, η εταιρεία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών ποικιλιών καθώς και σε ενδελεχείς δοκιμές για την επιλογή του γενετικού υλικού που προσφέρει στους συνεργάτες της. Με το πέρασμα των χρόνων η F.A.S. έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου των σπόρων που παράγει, από το χωράφι μέχρι το σακί, υπογράφοντας την υψηλή ποιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Παράλληλα με την σποροπαραγωγική της διαδικασία, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα της θρέψης προσφέροντας στους συνεργάτες της, υγρά λιπάσματα υψηλής ποιότητας. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την εύστοχη τεχνική υποστήριξη, καθιέρωσαν τη F.A.S. ως μια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή.

Η υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της και ο συνεχής πειραματισμός οδήγησαν στην επιλογή των προϊόντων που περήφανα προσφέρει στους συνεργάτες της. Η γκάμα της εταιρείας εξοπλίστηκε με διορθωτές τροφοπενιών, βελτιωτικά εδάφους, βιοδιεγέρτες, ενεργοποιητές και ειδικά προϊόντα καλύπτοντας ένα κομμάτι αναγκών μιας πληθώρας καλλιεργειών.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τα προϊόντα της F.A.S. δοκιμάστηκαν ενδελεχώς και κέρδισαν την αποδοχή και την έγκριση ακόμα και των πιο απαιτητικών για την αποτελεσματικότητα και τη σταθερά υψηλή ποιότητα που τα διακρίνει. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της F.A.S. για παροχή ολοένα και πιο σύγχρονων λύσεων οδήγησε στη συνεργασία με την καναδική EZ GRO και τη δημιουργία της μονάδας παρασκευής υγρών λιπασμάτων στις εγκαταστάσεις της Λάρισας. Με το τρόπο αυτό η εταιρεία κατάφερε να φέρει τη προηγμένη καναδική τεχνολογία στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη δημιουργώντας εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης, ειδικά μελετημένα για να ενισχύουν και να βελτιώνουν την παραγωγή του.