About us icon

Eκδήλωση σκληρό σιτάρι Produttori Sementi

Μια εξαιρετική εκδήλωση για το σκληρό σιτάρι διοργάνωσε η Produttori Sementi σε συνεργασία με την εταιρεία μας Μιχαήλ F.A.S., την Κ+Ν Ευθυμιάδης, την Alfa Seeds και την Agris στο Joist Innovation Center στη Λάρισα.
Η εκδήλωση ήταν αρχικά αφιερωμένη στη μεγάλη σύμπραξη της ιστορικής Produttori Sementi Bolongna με την δυναμική Agroservice ISEA και τη δημιουργία ενός κολοσσού στον χώρο του σκληρού σιταριού.
Το νέο αυτό εταιρικό σχήμα δραστηριοποιείται πέραν του σκληρού σιταριού σε μια μεγάλη γκάμα καλλιεργειών κατέχοντας ένα μεγάλο ποσοστό τόσο της ιταλικής αλλά και της ελληνικής αγοράς. Την Produttori Sementi αντιπροσώπευσε ο Export Manager της εταιρείας Giacomo Di Martino ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση, παρουσίασε το γενετικό υλικό και τους στόχους της εταιρείας. Στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κυρίου Σωτήρη Κοσμά προϊσταμένου της Διεύθυνσης πολλαπλασιαστικού υλικού καλλιεργούμενων φυτών και φυτογενετικών πόρων του Υπ.ΑΑΤ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των σπόρων.
Τελευταίος ομιλητής της όμορφης αυτής εκδήλωσης ήταν ο κύριος Θεοχαρίδης Κώστας διευθυντής του τμήματος πρώτων υλών της Barilla ο οποίος πέραν της παρουσίασης του έργου της εταιρείας ανέλυσε τις αναγκαιότητες αναβάθμισης της καλλιέργειας του σκληρού σιταριού, τη σύνδεση βιομηχανίας και παραγωγών και τέλος έκλεισε με ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον της καλλιέργειας. Η εταιρεία μας συνεχίζει τη πολυετή συνεργασία με τον μεγάλο αυτό οίκο γενετικού υλικού σποροπαράγωντας και διαθέτοντας στην ελληνική αγορά ποικιλίες σκληρού σιταριού, μαλακού σιταριού, τριτικάλε, κτηνοτροφικου κουκιού, λούπινου, ρεβυθιού κ.ά.